4 tips voor het inhuren van een slotenmaker

Blog 4 tips voor het inhuren van een slotenmaker

Het gebeurt ons allemaal wel eens in ons leven: je sluit jezelf buiten je huis of auto, je verliest je sleutels of je kunt simpelweg een bestaand slot niet goed openen. Een slotenmaker inhuren is dan eigenlijk je enige optie. Toch kun je hierbij nog wel eens de mist in gaan, er bestaan namelijk genoeg oplichters die zich voordoen als slotenmakers. Gewetenloze technici kunnen sloten beschadigen, exorbitante kosten in rekening brengen en beveiligingsinformatie over je huis aan criminelen verkopen. Dat moet je beslist voorkomen door een betrouwbare en kwalitatieve slotenmaker in te huren, wat je doet met de onderstaande tips.

Zoek de vergunningen

Als je een slotenmaker op het oog hebt dan is het van belang om te zoeken naar zijn/haar vergunningen. Over het algemeen vind je deze op de site van de deskundige, maar je kunt het hem/haar natuurlijk ook vragen. Als de slotenmaker geen vergunningen heeft dan doe je er goed aan om voor een ander te kiezen, de kans is namelijk groot dat deze expert helemaal niet zo’n expert is.

Vraag naar referenties

Zoals we in de introductie al aangaven, ben je niet de eerste die een slotenmaker nodig heeft. Daardoor hebben je familieleden en/of vrienden zeer waarschijnlijk ook al eens zo’n deskundige op de stoep gehad om een slot te repareren of vervangen. Daarom kan het slim zijn om je kennissen te vragen naar hun ervaringen. Mogelijk hadden ze een slotenmaker ingehuurd die hun goed was bevalen, het is dan slim om dezelfde specialist ook in te huren voor je klusje.

Vraag een prijsopgave

Als je op zoek gaat naar een slotenmaker dan is het slim om meerdere deskundigen te bellen zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Elke keer moet je dus een prijsopgave vragen. Zo weet je direct ook hoeveel je ongeveer zult moeten betalen voor de diensten van de slotenmaker. Als je vindt dat de kosten wel heel laag zijn dan kun je de slotenmaker mogelijk niet vertrouwen, houd hier rekening mee!

Krijg een factuur

Als een slotenmaker je geen factuur wilt geven, kun je beter direct op zoek gaan naar een ander. Je wilt namelijk altijd zo’n rekening hebben waarop de bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer staan. Ook moeten alle onderdelen, diensten en het volledige bedrag dat je betaald hebt, worden vermeld op de factuur. Dit toont namelijk aan dat je de slotenmaker dus echt betaald hebt.

Recente berichten