Boomstamtafels, landelijk en stoer

Blog Boomstamtafels, landelijk en stoer

Boomstamtafels winnen aan populariteit door hun robuuste uitstraling dat in elk interieur past, of je nu een industrieel interieur hebt, een landelijk interieur of een klassiek interieur. Een boomstamtafel is dan ook een echte blikvanger in jouw interieur. Wij geven je meer informatie over een boomstamtafel en hoe je deze best kan onderhouden.

Het onderhouden van een boomstamtafel

Een boomstamtafel kan je best onderhouden door het tafelblad een keer in de 3 maanden in olie of was te zetten. Ook met schoonmaakmiddelen moet je goed uitkijken, sommige producten kunnen te agressief zijn voor het hout waardoor er plekken ontstaan. Met water en zeep kan je niks verkeerd doen. Wil je de tafel graag afstoffen? Pak dan een geolied doekje en wrijf lichtjes over de tafels. Ook hittebronnen zijn een echte boosdoener, let hier dus mee op. De meeste mensen kiezen voor een onderhoudsvriendelijke boomstamtafel, deze zijn meestal vernist. Dit is ideaal om te voorkomen dat er vuil in de tafel kruipt. Door de vernis is de tafel ook zeer makkelijk af te vegen met een doek.

De keuze tussen een hardhouten of een eiken boomstamtafel

Maar voor welke boomstamtafel kies je nu? Ga je voor een hardhouten of een eiken boomstamtafel. Een eiken tafel is lichter en ziet er rustiger uit dan een hardhouten tafel. Hardhout heeft dan weer een fijne nerf, daarom kan je deze tafel beter vlak afwerken. Een eiken tafel is minder hard dan hardhout, hardhout is dan ook slijtvast en gaat langer mee. Wil je graag een goedkopere tafel? Dan kies je best voor een eiken tafel, deze is goedkoper dan een hardhouten boomstamtafel. Elk soort tafel heeft natuurlijk zijn eigen voordelen, het is aan jou de keuze welke boomstamtafel het best bij jou en jouw interieur aansluit.

Formaten en onderstel

De meeste boomstamtafels kan je naar eigen keuze samenstellen, je kiest je eigen blad in de afmeting die je wilt, een 4-persoonstafel, een 6-persoonstafel of zelfs een 10-persoonstafel. Bij boomstamtafels zijn alle formaten mogelijk. Zelfs een salontafel of hoektafel. Ook het onderstel kan je vaak vrij kiezen. Er passen diverse onderstellen onder de eettafelbladen, bovendien zijn de meeste in verschillende kleuren leverbaar. KIes voor een vierkant onderstel of een spider leg, de opties zijn eindeloos. Bovendien kan je de onderstellen vaak op verschillende plaatsen onder de tafel monteren, zo kies je zelf de uitstraling van de boomstamtafel.

Duurzame materialen

Bovendien zijn boomstamtafels erg duurzaam. Omdat de meeste bladen gemaakt zijn van massief acaciahout. Bij de productie van boomstamtafels wordt er namelijk rekening gehouden met mens en milieu. Bovendien is het verstandig te letten op een keurmerk, zo weet je zeker dat jouw tafel van tropisch hout van duurzaam beheerde bossen afkomstig zijn.

Recente berichten