Hoeveel kost het verwijderen van een wespennest?

Blog Hoeveel kost het verwijderen van een wespennest?

Een wespenbestrijder hanteert over het algemeen een vast tarief als je hem/haar inschakelt voor het verwijderen van een wespennest. Wel zal de deskundige je een paar dingen vragen zodat hij/zij kan beoordelen of het tarief daadwerkelijk gebruikt kan worden. het verwijderen van een wespennest kost, hangt namelijk van de volgende factoren af.

Middelen en materialen

De wespennest verwijderen kosten worden onder meer beïnvloed door de middelen die gebruikt worden door de ongediertebestrijder, terwijl de gebruikte materialen op dit vlak ook een rol spelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan artikelen die de wespenbestrijder draagt om zich te weren tegen de wespen. De kosten van deze producten worden doorberekend, je moet hier dus voor betalen als je een nest laat verwijderen door een deskundige.

Reistijd en voorbereiding

Over het algemeen zal de wespenbestrijder ook de voorrijkosten meenemen in zijn/haar tarief, al is dit vaak inbegrepen in het standaard tarief. Het is daarom een goed idee om te kiezen voor een lokale ongediertebestrijder, hierdoor zul je minder hoeven te betalen voor de ongediertebestrijder. Zijn er voorbereidende werkzaamheden? Dit zal tevens meegenomen worden in de kosten, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een steiger of hoogwerker. Bij een ladder hoef je niet meer te betalen voor het laten verwijderen van een wespennest.

Aantal behandelingen

In de meeste gevallen zal het verwijderen van een wespennest in één keer lukken als je een goede ongediertebestrijder inhuurt. Alle wespen zijn dan dus direct dood en je probleem is opgelost. Helaas is dit niet altijd mogelijk, vooral als het gaat om een zogeheten monsternest. Gelukkig duikt dit zelden op, maar je zult maar net zien dat zo’n groot wespennest gebouwd is in je tuin. Mogelijk zijn er dan meerdere behandelingen nodig, maar over het algemeen hoef je alleen maar voor de eerste poging te betalen. De volgende behandeling is gratis, al moet het dan wel gaan om hetzelfde nest en dezelfde plek.

Arbeidsuren en toeslagen

Alle uren die de wespenbestrijder maakt bij het verwijderen van het nest in je tuin zullen meegenomen worden in de kosten, dus ook de inspectie valt hier onder. Dit is tenminste het geval als je zelf niet weet waar het wespennest zich bevindt. Vindt het klusje plaats in het weekend of ’s avonds? De ongediertebestrijder zal dan naar alle waarschijnlijk een toeslag rekenen, houd hier dus rekening mee als je inschat hoeveel je ongeveer zult moeten betalen voor het verwijderen van een wespennest. 

Recente berichten