Verdien je genoeg, wat vind jij?

Blog Verdien je genoeg, wat vind jij?

Je bent vaak op zoek naar een baan welke bij je past, je wil werk wat je graag doet. Maar verdien je genoeg als je die droom blijft volgen? Het is goed om daar eens naar te kijken want je hebt natuurlijk ook rekeningen die betaald moeten worden.

Leuk werk?

Ben je goed in je werk? Dan zal je vast en zeker veel complimenten krijgen van je baas en misschien ook wel van collega’s. Is het daarom tijd voor salarisverhoging? Je zal het vast wel weten, als je veel werk doet en je kijkt dan naar collega’s, ben je dan veel beter of doe je meer? Maar krijg je dan ook meer salaris of heb je het idee dat je veel teveel doet voor het loon wat je hebt? Tijd om dan eens na te gaan wat je ermee wil doen, het is van groot belang dat je je werk leuk vindt, maar een goed salaris mag er zeker tegenover staan als je goed presteert.

Hoe ga je meer verdienen?

Onderhandelen over wat je gaat verdienen is een goede eerste stap om te zorgen dat je meer kunt verdienen. Je zou online eens kunnen kijken wat mensen met jouw functie gemiddeld verdienen en dat eens naast jouw salaris kunnen plaatsen, wat is dan de conclusie? Maak dit ook bespreekbaar met je baas. Of denk je, ik doe meer, maar krijg niet meer uitgekeerd. Ook dat is een goede reden om na te gaan of je recht hebt op meer loon. Of heb je al jaren geen salarisverhoging? Dan is het zeker tijd om aan de bel te trekken en te kijken wat de opties zijn. Wat verdienen anderen met jouw functie? Krijgen collega’s meer uitgekeerd? Een paar vragen waar je misschien al een tijdje over denkt, maar ga er eens werk van maken. Je hebt er recht op en maak het bespreekbaar dan heb je altijd kans dat je meer kunt verdienen.

Recente berichten