Volwassen zijn of ook doen?

Blog Volwassen zijn of ook doen?

Wat is volwassen zijn? Het is eigenlijk lastig vast te stellen wat volwassenheid is, het is ook subjectief. Wat vind jij normaal, en wat vind een ander onvolwassen? Het is voor ieder type anders en daarom lastig vast te stellen. Het is wel bekend dat volwassen zijn niet hoeft te betekenen dat je je ook volwassen gedraagt. Daar ken je vast en zeker zelf ook wel wat voorbeelden van, van bijvoorbeeld mensen om je heen.

Voel je je volwassen?

Volwassenen kunnen zich ook jeugdig gedragen. Humor, energieke persoonlijkheid en vlot gedrag, dat kan bij jou horen en pas je dus niet aan, aan je leeftijd. Het is van groot belang dat je lekker jezelf kunt blijven. Sommige mensen roepen wel eens dat je je volwassen moet gedragen, maar hoe voelt dat dan? Er is geen definitie voor dus zorg dat je doet waar je je fijn bij voelt. Natuurlijk zal je soms even serieus moeten zijn, maar humor mag er ook zeker bij horen als je ‘volwassen’ bent.

Gedragingen…

Als volwassene weet je vaak wanneer je je ook zo moet gedragen. Daar handel je in de praktijk dan ook naar. Maar je hebt heel veel verschillende soorten mensen, sommige mensen zijn altijd maar aan het lachen, ze lachen veel dingen weg. Vaak wijst dat er op dat mensen van binnen erg onzeker zijn. Maar er zijn ook mensen die alles serieus nemen en die amper kunnen lachen. Het ene uiterste en het andere, maar hoe gedraag jij je? Laat je niet door anderen beïnvloeden, maar zorg dat je jezelf bent en weet wanneer je welk gedrag moet laten zien.  

Kinderachtig of gevoel voor humor? Dit is maar net hoe dat je er over denkt. Sommige mensen vinden dat volwassenen altijd serieus moeten zijn, laat dat maar langs je heengaan. Blijf jezelf, dan word je niet saai. Op deze manier weten anderen ook wat ze aan jou hebben en voor jou is het leven op deze manier ook veel fijner!

Recente berichten